IN- EN UITSCHAKELEN
BOILER


Haalt u uw warm water uit een elektrische boiler? Dan moet u misschien stappen ondernemen. Het kan zijn dat uw boiler het water ’s nachts opwarmt als stroom het goedkoopst is. Een Toonfrequent signaal (TF-signaal) geeft de boiler een seintje dat het water opgewarmd mag worden én in de ochtend dat de boiler moet stoppen met opwarmen.

MOET MIJN BOILER
WORDEN AANGEPAST?

Volg het stappenplan om er achter te komen of uw boiler werkt met een TF-signaal. En wat u kunt doen als dit het geval is.

Bekijk het stappenplan

View step-by-step plan

AUTOMATISCH OPWARMEN?
LAAT EEN BOILERKLOKJE PLAATSEN

Wilt u dat uw elektrische boiler het water automatisch verwarmt op het moment dat het u uitkomt zonder dat u hiervoor uw boiler handmatig aan- en uit moet zetten? Dan moet u zelf stappen ondernemen. Huurt u uw boiler? Neem dan contact op met de verhuurder van uw boiler. Is de boiler uw eigendom? Een erkend installateur kan u helpen door bijvoorbeeld een schakelklok of tijdschakelaar te plaatsen. Een overzicht van erkende installateurs vindt u op de website van Techniek Nederland.

KOSTEN VOOR EEN ALTERNATIEF
ZIJN VOOR UZELF

Het schakelen van de boiler was voorheen een extra service van Stedin. Dit hoort echter niet tot onze wettelijke taken. In de Elektriciteitswet staat namelijk dat we geen goederen of diensten mogen aanbieden waarmee we concurreren met andere, commerciële bedrijven. Het aan- en uitschakelen van een elektrische boiler is inmiddels een dienst die commerciële bedrijven aanbieden. Daarom bieden wij geen alternatief aan en zijn de kosten om uw boiler aan te passen voor uw rekening.