Aardgasvrij
wonen

U gaat aardgasvrij wonen

Gaat u aardgasvrij wonen? Dan heeft u uw gasaansluiting niet meer nodig. Wij verwijderen dan de gasaansluiting of sluiten deze af. Dit kan zowel tijdelijk (maximaal 12 maanden) of permanent.

Definitief verwijderen of tijdelijk afsluiten

Heeft u uw gasaansluiting een bepaalde periode niet nodig? Bijvoorbeeld omdat u gaat verbouwen? Kies dan voor een tijdelijke afsluiting. Dit kan maximaal 12 maanden. U laat ons binnen deze tijd weten of u opnieuw wilt aansluiten of de aansluiting definitief wilt laten verwijderen.

Als u zeker weet dat u uw aansluiting niet meer nodig heeft, kunt u deze laten verwijderen bijvoorbeeld 

  • Als u geen gas meer gaat gebruiken.
  • Als u uw pand laat slopen. Veiligheid staat hierbij voorop. Wij moeten de aansluiting verwijderen voordat u veilig kunt slopen. 

Geen wensdatum? Dan hoeft u niet te betalen

Hoe gaat het in z’n werk? Via www.mijnaansluiting.nl geeft u aan wat er met de gasaansluiting moet gebeuren. Heeft u geen wensdatum voor de verwijdering en geeft u Stedin toestemming om de gasaansluiting op een door Stedin nader te bepalen moment te verwijderen, dan hoeft u niet te betalen voor de verwijdering. Uit veiligheidsoverwegingen streven wij ernaar om binnen 12 maanden de gasaansluiting te verwijderen. 

Afspraak mét wensdatum? Dan zijn er wel kosten

Moet de gasaansluiting op uw verzoek op een specifiek moment worden verwijderd? Dan zijn er wel kosten aan verbonden. U geeft dan bij uw aanvraag in ‘mijnaansluiting.nl’ een wensdatum aan.

Zorg altijd dat u
veilig sloopt

Wordt uw pand gesloopt? Dan moeten wij de gasaansluiting verwijderen voordat u veilig kunt slopen. Ga hiervoor naar www.mijnaansluiting.nl.