Problemen met versturen van bijlagen in formulieren
Wilt u via een van onze formulieren op de website een bijlage meesturen? Dan lijkt het voor u alsof het formulier niet verzonden wordt. Wij ontvangen het echter wel. Onze excuses voor het ongemak, we werken aan een oplossing.

Tarieven

wat is het capaciteitstarief?

Uw aansluiting voor gas en/of elektriciteit valt in een bepaalde capaciteitscategorie, afhankelijk van de grootte van uw aansluiting. Het capaciteitstarief is het vaste tarief voor het transport van elektriciteit en gas. Dit zijn de kosten van de netbeheerder. U leest op de nota van uw leverancier welk capaciteitstarief u betaalt.

Waaruit bestaan
deze kosten?

  • de periodieke aansluitvergoeding
  • het vastrecht
  • het transporttarief
  • de systeemdiensten
  • de meterhuur

Hoe vindt
verrekening plaats?

Heeft u een ‘kleinverbruik’ elektriciteitsaansluiting (tot en met 3 x 80 ampère)? Dan worden de netbeheerkosten via het capaciteitstarief aan u gefactureerd. Heeft u een ‘kleinverbruik’ gasaansluiting tot en met 40 m3/uur? Dan verrekenen we ook de transportkosten van het gas op deze manier met u.

Bovengenoemde grenzen zijn vastgesteld om de typen aansluitingen van elektriciteit en gas zoveel mogelijk met elkaar in de pas te laten lopen.

Tarieven

Bekijk de kleinverbruiktarieven die u aan Stedin betaalt. U betaalt via de energieleverancier.

Tarieven 2022

Tarieven voorgaande jaren

Vanaf 1 januari 2022 is Stedin uw netbeheerder in Zeeland. Voorheen was dat Enduris. Wilt u de tarieven van voorgaande jaren bekijken? Deze vindt u hieronder.