Ik wil de aansluiting
tijdelijk afsluiten

Heeft u uw gas- en/of elektriciteitsaansluiting een bepaalde periode niet nodig bijvoorbeeld vanwege een verbouwing? Kies dan voor een tijdelijke afsluiting. Daarna maakt u de keuze om opnieuw aan te sluiten of definitief te verwijderen. Voor gas kiest u dit binnen 12 maanden na de tijdelijke afsluiting. Dit nieuwe beleid is samen met de andere netbeheerders vastgesteld. Heeft u een tijdelijke bouwaansluiting nodig? Deze vraagt u eenvoudig aan via www.mijnaansluiting.nl.

Wat doet Stedin
voor u?

Om veilig te kunnen werken of verbouwen, kunnen wij de aansluiting tijdelijk afsluiten. Als de werkzaamheden klaar zijn, sluiten we de aansluitingen weer voor u aan. Zorg er dan wel voor dat u voor de levering van energie tijdig weer een contract afsluit met een energieleverancier. 

  • informatie over de aansluiting(en) en de mogelijkheden
  • verzegeling van de gas- en/of stroomaansluiting als u tijdelijk geen energie nodig heeft 
  • heraansluiten van de gas- en/of stroomaansluiting als u weer energie wilt 

Tijdelijk de aansluiting afsluiten
in 4 stappen

  1. Wilt u de energieaansluiting tijdelijk afsluiten? Neem contact op met onze Klantenservice. Wij informeren u over de kosten, u betaalt de kosten en we maken een afspraak voor de uitvoering van de werkzaamheden.

  2. U heeft voor de tijdelijk afgesloten energieaansluiting geen leveringscontract meer nodig met een energieleverancier. Zeg dit tijdig op om onnodige kosten te voorkomen.

  3. Op de afgesproken datum voeren wij of de aannemer de werkzaamheden uit. 

  4. Kiest u ervoor om de aansluiting weer in gebruik te nemen? Neem dan contact met onze klantenservice op. Zorg er wel voor dat u uiterlijk 10 werkdagen voor de inschakeling een nieuw contract met een energieleverancier heeft afgesloten. Heeft u de aansluiting toch niet meer nodig? Dan kunnen we deze definitief verwijderen. Voor gas moet u binnen 12 maanden na de tijdelijke afsluiting kiezen of u wilt heraansluiten of verwijderen. 

Tarievenoverzicht

Sinds 1 maart 2021 is er een nieuwe, tijdelijke regeling waarbij u geen kosten betaalt voor het verwijderen van uw gasaansluiting. Lees hierover ook het nieuwsbericht. Deze regeling geldt totdat de nieuwe Energiewet van kracht wordt.

 Werkzaamheden  Hoogbouw of laagbouw Tarief enkelvoudig
(excl. BTW)
Tarief enkelvoudig
(incl. BTW)
 
 Verwijderen gasaansluiting  Hoogbouw  € 0,00  € 0,00
 Verwijderen gasaansluiting  Laagbouw  € 0,00
 € 0,00
 Tijdelijk afsluiten gas of elektriciteit  Hoogbouw en laagbouw  € 86,17
 € 104,27
 Tijdelijk afsluiten gas en elektriciteit  Hoogbouw en laagbouw
 € 129,29
 € 156,44
 Heraansluiten gas of elektriciteit  Hoogbouw en laagbouw
 € 86,17
 € 104,27
 Heraansluiten gas en elektriciteit  Hoogbouw en laagbouw
 € 129,29
 € 156,44

Deze tarieven zijn geldig van 1 januari t/m 31 december 2023.