Zonnepanelen
aanmelden

Heeft u zonnepanelen? Meld ze aan!

Met zonnepanelen kunt u uw eigen energie opwekken. Een mooie stap richting duurzame energie. En gebruikt u niet alle energie die u opwekt zelf? Dan kunt u de rest terugleveren aan het energienet. Daarvoor krijgt u een vergoeding. U moet uw zonnepanelen dan wel hebben aangemeld en aan alle voorwaarden voldoen.

Waarom is
aanmelding belangrijk?

Zo betaalt u niet te veel

Bij aanmelding krijgt uw energieleverancier hiervan bericht. Zij kunnen dan de hoeveelheid stroom die u opwekt verrekenen met de hoeveelheid stroom die u gebruikt. Dat heet salderen. Zo betaalt u niet te veel.

Zo weet u zeker of uw meter geschikt is voor teruglevering

Uw aanmelding stelt ons als netbeheerder in staat om te controleren of uw huidige meter geschikt is voor teruglevering. Zo kan een traditionele draaischijfmeter teruglevering niet goed registeren. Een slimme meter juist weer wel. De slimme meter kan namelijk de geleverde en opgewekte energie apart registreren. Heeft u nog geen slimme meter? Dan kunt u deze gratis krijgen als u zonnepanelen heeft. U ontvangt van ons hierover automatisch bericht nadat u uw zonnepanelen heeft aangemeld.

Zo weten wij of we ons energienet moeten uitbreiden

Steeds meer mensen wekken eigen energie op. Hierdoor ontstaan er steeds grotere pieken in het aanbod van elektriciteit aan het net. Als netbeheerder zijn wij verantwoordelijk voor een energienet dat goed werkt. Dit betekent ook dat we pieken zoveel mogelijk proberen te vermijden. Deze kunnen namelijk storingen veroorzaken.Zo kunnen onze monteurs veilig werken

Weten onze monteurs dat u ook zelf energie opwekt? Dan kunnen onze monteurs de juiste voorzorgs- en veiligheidsmaatregelen nemen. Zodat zij hun werk zo veilig mogelijk kunnen doen.

Installateurs

Bent u installateur, woningcorporatie of projectontwikkelaar en wilt u namens klanten grote aantallen pv-installaties aanmelden? Vult u dan ons Excel-bestand in en stuur dit naar fm.StedinTeruglevering.kv@stedin.net. Wij verzorgen dan de bulk registratie voor u totdat u dit via een eigen account kunt doen.

Welke gegevens
heeft u nodig?

Voor een soepele en snelle registratie, heeft u de gegevens nodig die op de factuur en in de handleiding van uw zonnepanelen staat. Leg deze documenten daarom alvast klaar als u uw zonnepanelen aanmeldt. Lees hierover meer op energieleveren.nl.

Meer
informatie?

Op energieleveren.nl kunt u alle informatie vinden over het aanmelden van zonnepanelen.