Gasaansluiting aanvragen,
wijzigen of verwijderen

Klanten bespreken de energierekening met een adviseur van Stedin

Wilt u uw gasaansluiting aanvragen, wijzigen of laten verwijderen? Dan kunt u dit regelen via www.mijnaansluiting.nl. Graag wijzen wij u erop dat het dichtleggen van eventuele bestrating op uw eigen terrein nadat de aansluiting heeft plaatsgevonden voor uw eigen rekening komt. Let op! Per 1 juli 2018 hebben we als netbeheerder geen aansluitplicht meer voor nieuwe woningen.

Zorg dat u altijd de
juiste aansluiting heeft

Krijgt u een nieuw apparaat in uw huis dat gas verbruikt? Of haalt u iets weg? Dan kan dat gevolgen hebben voor de grootte van uw aansluiting. U heeft dan misschien meer of minder capaciteit nodig. Twijfelt u? Vraag het aan uw installateur. U weet dan zeker dat u de juiste aansluiting heeft. En dat u niet te veel betaalt.

Gasaansluiting
definitief verwijderen

Gaat u aardgasvrij wonen? Als u kiest voor een warmtenet of warmtepomp heeft u uw gasaansluiting niet meer nodig. Wij verwijderen dan de gasaansluiting. Er worden geen kosten berekend voor het definitief verwijderen van de gasaansluiting.

Bouwaansluiting projectontwikkelaar

Tijdelijke afsluiting

Heeft u uw gasaansluiting een bepaalde periode niet nodig omdat u bijvoorbeeld gaat verbouwen? Dan kunt u kiezen voor een tijdelijke afsluiting. Binnen 12 maanden maakt u de keuze om opnieuw aan te sluiten of de gasaansluiting definitief te verwijderen. Wilt u meer informatie over een tijdelijke afsluiting? U vindt het hier.

U gaat aardgasvrij wonen

Gaat u aardgasvrij wonen? Dan heeft u uw gasaansluiting niet meer nodig. Wij verwijderen dan de gasaansluiting.

U gaat verbouwen

Gaat u uw huis verbouwen? En heeft u tijdelijk uw gas- of elektriciteitsaansluiting niet nodig? Dan kunt u de aansluiting laten ‘verzegelen’.