Gasaansluiting aanvragen,
wijzigen of verwijderen

Klanten bespreken de energierekening met een adviseur van Stedin

Wilt u uw gasaansluiting aanvragen, wijzigen of laten verwijderen? Dan kunt u dit regelen via www.mijnaansluiting.nl. Graag wijzen wij u erop dat het dichtleggen van eventuele bestrating op uw eigen terrein nadat de aansluiting heeft plaatsgevonden voor uw eigen rekening komt. Let op! Per 1 juli 2018 hebben we als netbeheerder geen aansluitplicht meer voor nieuwe woningen.

Zorg dat u altijd de
juiste aansluiting heeft

Krijgt u een nieuw apparaat in uw huis dat gas verbruikt? Of haalt u iets weg? Dan kan dat gevolgen hebben voor de grootte van uw aansluiting. U heeft dan misschien meer of minder capaciteit nodig. Twijfelt u? Vraag het aan uw installateur. U weet dan zeker dat u de juiste aansluiting heeft. En dat u niet te veel betaalt.

Gasaansluiting
definitief verwijderen

Gaat u aardgasvrij wonen? Als u kiest voor deelname aan een warmtenet of een warmtepomp heeft u uw gasaansluiting niet meer nodig. Als u zeker weet dat u uw aansluiting niet meer nodig heeft, kunt u deze laten verwijderen.

U gaat aardgasvrij wonen

Gaat u aardgasvrij wonen? Dan heeft u uw gasaansluiting niet meer nodig. Wij verwijderen dan de gasaansluiting.

U gaat verbouwen

Gaat u uw huis verbouwen? En heeft u tijdelijk uw gas- of elektriciteitsaansluiting niet nodig? Dan kunt u de aansluiting laten ‘verzegelen’.

Tarievenoverzicht

Als netbeheerder maken wij kosten voor het definitief verwijderen van een gasaansluiting. Voor laagbouw gasaansluitingen gaat het om een bedrag van 1.514 euro excl. BTW. Voor hoogbouw gasaansluitingen zijn deze kosten lager, namelijk 327 euro excl. BTW per aansluiting. Heeft u geen wensdatum voor de verwijdering en geeft u Stedin toestemming om de gasaansluiting op een door ons nader te bepalen moment te verwijderen? Dan hoeft u niet te betalen voor de verwijdering. 

 
 Werkzaamheden  Hoogbouw of laagbouw Tarief enkelvoudig
(excl. BTW)
Tarief enkelvoudig
(incl. BTW)
 
 Verwijderen gasaansluiting  Hoogbouw  € 0,00  € 0,00
 Verwijderen gasaansluiting  Laagbouw  € 0,00
 € 0,00
 Tijdelijk afsluiten gas of elektriciteit  Hoogbouw en laagbouw  € 94,78
 € 114,68
 Tijdelijk afsluiten gas en elektriciteit  Hoogbouw en laagbouw
 € 142,21
 € 172,07
 Heraansluiten gas of elektriciteit  Hoogbouw en laagbouw
 € 94,78
 € 114,68
 Heraansluiten gas en elektriciteit  Hoogbouw en laagbouw
 € 142,21
 € 172,07

Deze tarieven zijn geldig van 1 januari t/m 31 december 2024.