Samen werk maken van
een leefwereld vol
nieuwe energie

Ruim 2,2 miljoen klanten rekenen op ons. Dag en nacht. Want energie is onmisbaar geworden in de wereld waarin wij leven. De energietransitie vraagt om flinke aanpassingen van het energienet, of beter gezegd, ons energiesysteem. Als we samen de mouwen opstropen, krijgen we het voor elkaar. Dan is energie in onze leefwereld straks net zo vanzelfsprekend als vandaag.

DE ENERGIEWERELD VERANDERT
SAMEN MAKEN WE WERK VAN

Een nieuw energysysteem

Er ontstaat een nieuw energiesysteem doordat we van een fossiele energievoorziening naar een duurzame gaan, meer elektriciteit verbruiken (o.a. door elektrisch vervoer) en gasloos verwarmen.Een klimaatneutrale samenleving

Ons klimaat verandert omdat de aarde opwarmt door CO₂-uitstoot uit de verbranding van fossiele brandstoffen. Voor het verminderen van de wereldwijde CO₂-uitstoot zijn forse maatregelen nodig. Zoals stoppen met aardgas.

Een flexibele energiemarkt

Duurzame energiebronnen, zoals zon en wind, zijn onvoorspelbaar en niet op afroep beschikbaar. Dat betekent dat we op een slimme manier productie en verbruik van elektriciteit op elkaar moeten afstemmen.Wat wij doen
voor de nieuwe
energiegeneratie

Wereldwijd maken we veel van onze aarde op: 1,7 keer zo veel als de planeet aankan. Met onze One Planet-gedachte willen we ons materiaalgebruik en de uitstoot van fijnstof en CO2 in 2030 binnen de grenzen van de planeet brengen. Maar ook onze verantwoordelijkheid nemen voor het bieden van kansen aan kansarme groepen in onze samenleving.

Wat doet een netbeheerder

Een netbeheerder zorgt voor de aanleg en het onderhoud van elektriciteit- en gasnetwerken en de plaatsing van (slimme) meters. Wie uw netbeheerder is, hangt af van uw woonplaats. Stedin is netbeheerder in het grootste deel van de Randstad.

Wat doet een energieleverancier

Energieleveranciers leveren u gas en/of elektriciteit. U kunt zelf uw energieleverancier kiezen. Op de website van de Autoriteit Consument & Markt vindt u een overzicht van alle energieleveranciers van elektriciteit en gas in Nederland.


Wat doet een aannemer

Aannemers voeren in opdracht van netbeheerders als Stedin werkzaamheden uit aan het energienetwerk. Stedin werkt samen met verschillende aannemers, waaronder DNWG Infra (onderdeel van Stedin Groep).


Werken aan een
leefwereld vol energie
Doe je mee?

Elke dag 24/7 energie transporteren en ondertussen werken aan de energietransitie. Er zijn kleinere uitdagingen. Maar samen pakken we ’m op. Woonwijken, industrieën, ziekenhuizen, de enorme Rotterdamse haven. We werken elke dag knetterhard aan een netwerk waar iedereen op kan vertrouwen. En ondertussen werken we hard aan de energiewereld van de nieuwe energiegeneratie. Genoeg te doen dus. Doe je mee?