Zelf energie
produceren

Stedin adviseur bespreekt met een klant de manieren om zelf energie op te wekken

Wek uw eigen energie op met zonnepanelen

De energie van de zon is schoon en raakt niet op. Met zonnepanelen draagt u bij aan een duurzame energievoorziening. Ook bespaart u flink op uw energierekening. Zelfs op bewolkte dagen.

Zonnepanelen verdient
u steeds sneller terug

Zonnepanelen worden steeds goedkoper. Daardoor kunt u deze steeds sneller terugverdienen. Hoe lang dit precies duurt, hangt van veel zaken af. Zoals: wat kost de installatie? Hoeveel stroom wekken de panelen op? Maar ook: hoe staan de panelen ten opzichte van de zon? Staan er hoge bomen in de buurt? Sommige daken zijn minder geschikt voor zonnepanelen. Een paal of stelling in de tuin kan dan een goed alternatief zijn.

Geef energie terug
aan het energienet

Wekken de zonnepanelen meer energie op dan u nodig heeft? Dan kunt u het overschot teruggeven aan het energienet. Hiervoor krijgt u een vergoeding van uw energieleverancier. U heeft dan een slimme meter nodig. Mocht u nog geen slimme meter hebben, dan kunnen wij deze in uw huis of bedrijf plaatsen.

Wettelijke eisen
Zonnepanelen moeten aan wettelijke eisen voldoen. Vraag ook bij uw gemeente of u een vergunning nodig heeft.

Ga na of u subsidie voor
zonnepanelen kunt krijgen

Er zijn interessante subsidies voor zonnepanelen, zoals de SDE-regeling. Kijk op www.energiesubsidiewijzer.nl voor meer informatie over subsidies.

Let op:
Krijgt u subsidie? Dan heeft u een teruglevermeter nodig. Ook wel brutoproductiemeter genoemd. Hiermee ziet u hoeveel energie u heeft opgewekt met de zonnepanelen.