Tijdelijk geen
stroom of gas

Wij zorgen graag voor een betrouwbare energievoorziening. Toch kan het voorkomen dat u tijdelijk geen stroom of gas heeft. Voor die momenten geven wij graag wat tips. Voeren wij onderhoud uit, dan ontvangt u altijd een brief, minimaal drie dagen van tevoren.

Tips voor en tijdens
gepland onderhoud

  • Zorg dat uw huis van tevoren warm is. 
  • Zet alle apparatuur uit voordat het onderhoud start.
  • Houd uw koelkast en vriezer zo veel mogelijk dicht.
  • Gebruik uw wasmachine, droger of vaatwasser niet vlak voor het onderhoud.

Zorg zelf voor noodstroom als u niet zonder kunt

Kunt u echt niet zonder stroom of gas? Dan kan een aggregaat uitkomst bieden. Deze kunt u kopen of huren. U heeft dan altijd noodstroom.

Zorg voor eten dat u niet hoeft te verwarmen

Bij gepland onderhoud kan het handig zijn om te zorgen voor eten dat u niet hoeft te verwarmen.

Storingen in
uw buurt?

Bekijk ons actuele overzicht of meld een storing.

Storingsoverzicht

Storing melden

Meld een gaslucht of storing via 0800-9009

Dit is het Nationaal storingsnummer Gas en Stroom. Na de melding komen wij zo snel mogelijk in actie om de storing op te lossen. Het nummer is 24 uur per dag bereikbaar.

Waar zit de storing?

Het Nationaal Storingsnummer Gas en Stroom is alleen bedoeld om storingen in het energienetwerk door te geven. Dus het transport van elektriciteit en gas tot aan de meterkast in uw huis. Op de pagina ‘Hoe vindt u de oorzaak van een storing’ leest u hoe u weet of de oorzaak in uw huis zit (na de meterkast) of in het netwerk (voor de meterkast). Zit de storing in uw huis? Neem dan contact op met een erkend installateur of de verhuurder van uw woning. U betaalt eventuele kosten dan zelf.