Veelgestelde
Vragen

Wanneer is een extra meetpunt handig (secundair allocatiepunt)?

  • U wilt voor het afnemen en terugleveren van energie verschillende energieleveranciers contracteren. Ook voor installaties zoals een laadpaal kan een eigen energieleverancier worden gecontracteerd, afwijkend van uw huidige energieleverancier. Daarvoor is dan een eigen secundair allocatiepunt nodig.
  • In geval van duurzame opwek: als u op een dak zonnepanelen plaatst om zo elektriciteit op te wekken. Door een extra meetpunt kunt u onafhankelijk van de dak eigenaar een energieleverancier kiezen om de opgewekte energie af te rekenen.
  • In geval van afname: u deelt uw bedrijf/terrein met een andere partij. Ook de aansluiting wordt gedeeld, omdat dit voordeliger is qua kosten. Door middel van een extra meetpunt kan elke partij, onafhankelijk van elkaar, zelf een energieleverancier kiezen voor de levering van elektriciteit.
  • In geval van een laadpaal: u heeft een laadpaal van een andere partij op uw eigen terrein staan. Door een extra meetpunt kan de eigenaar van de laadpaal zelf de energieleverancier kiezen voor de levering van elektriciteit.

Gerelateerde vragen