de voordelen van
de slimme meter

een nauwkeurige energienota

De slimme meter leest automatisch en op tijd uw meterstanden. Uw energieleverancier hoeft daarom geen meterstanden meer te schatten of opnieuw te berekenen. De slimme meter geeft meer inzicht in uw energieverbruik en levert meer gemak. Zo hoeft u geen meterstanden meer door door te geven.

Meer inzicht
in uw verbruik

Wij geven als netbeheerder uw meterstanden door aan uw energieleverancier. U krijgt iedere maand een verbruiksoverzicht van uw energieleverancier. Uw energieleverancier kan u hier meer over vertellen. Goed om te weten; de slimme meter registreert het totale verbruik. En niet het verbruik per apparaat.

waarvoor lezen wij uw meterstanden op afstand af?

Eén keer per jaar voor uw jaarafrekening

Voor het overzicht dat u iedere maand van uw energieleverancier krijgt (of vaker als u dat wilt)

Als u verhuist of overstapt naar een andere energieleverancier

Meer gemak

U hoeft geen meterstanden meer door te geven. Met uw toestemming lezen wij de slimme meter op afstand uit en geven de meterstanden door aan uw energieleverancier. Dit hoeft u zelf niet meer te doen. Ook niet als u verhuist of overstapt naar een andere energieleverancier.

Minder storingen

Dankzij de slimme meters kunnen de netbeheerders vraag en aanbod van energie beter afstemmen. Met als resultaat: minder storingen in het energienet. Dit noemen we slimme allocatie.

Download het overzicht van de voordelen en het inzicht in uw verbruik.

Meer over slimme allocatie