Gasvervangingsdata

Stedin stelt data beschikbaar over gasvervangingen in haar verzorgingsgebied. Deze informatie kan worden ingezien door een SHP-bestand in een kaartprogramma (bijvoorbeeld ArcGis) te importeren.

Informatie

De data over gasvervanging in het netgebied van Stedin is een kans om het gesprek op gang te brengen over een energie-infrastructuur die past bij een CO2-neutraal gebouwde omgeving. Deze informatie biedt inzicht in de kansen en risico’s voor de verduurzaming van de gebouwde omgeving. Door deze data over gasvervanging te combineren met bijvoorbeeld plannen voor woningbouw of woningonderhoud, kunnen kansrijke gebieden voor onder andere nul op de meter worden bepaald.

Gasvervangingsprogramma

De data over gasvervanging in het netgebied van Enduris geeft de leeftijd en eventuele geplande vervanging van de gasleidingen aan en is een kans om het gesprek op gang te brengen over een energie-infrastructuur die past bij een CO2-neutraal gebouwde omgeving. Deze informatie biedt inzicht in de kansen en risico’s voor de verduurzaming van de gebouwde omgeving. Door deze data over gasvervanging te combineren met bijvoorbeeld plannen voor woningbouw of woningonderhoud, kunnen kansrijke gebieden voor onder andere nul op de meter worden bepaald.

Disclaimer

De gegevens tonen de voorgenomen vervanging van gasnetten, binnen het verzorgingsgebied van de Netbeheerder, naar de huidige inzichten. Aan deze gegevens kunnen geen rechten worden ontleend. Ieder jaar wordt het meest actuele inzicht vanuit Stedin gedeeld. In geval van specifieke besluitvorming, mede op basis van deze gegevens, wordt dringend geadviseerd om vooraf eerst afstemming te hebben met Stedin.

Getoonde gegevens vervangen in GEEN geval de verplichting voor een KLIC-melding. In het geval van (graaf)werkzaamheden dient te allen tijde een melding gedaan te worden. Aan de gegevens in dit bestand kunnen geen rechten worden ontleend in het geval van bijvoorbeeld graafschade.