U wilt een aansluiting
aanvragen of wijzigen

Wilt u als grootzakelijke klant een nieuwe aansluiting aanvragen? Of een bestaande aansluiting verzwaren, verwijderen of verplaatsen? Lees dan eerst meer in de brochure hieronder.

Brochure aansluitingen grootverbruik (.PDF)

 Stroom

Wilt u een nieuwe aanvraag grootverbruik elektriciteitsaansluiting doen? Of uw bestaande aansluiting wijzigen? Geef uw aanvraag dan hieronder door.
 

Elektriciteitsaansluiting

 Gas

Wilt u uw bestaande gasaansluiting wijzigen? Bijvoorbeeld verzwaren, verplaatsen of verwijderen? Dat kan. Uw aansluiting dient hiervoor wel te voldoen aan de voorwaarden.

Gasaansluiting

Administratieve wijziging doorgeven

U leest hier hoe u een administratieve wijziging doorgeeft. Bekijk welke situatie voor u geldt.

Profielcategorie gas

Neemt u een gasaansluiting in gebruik? Dan wijzen wij deze toe aan een profielcategorie.

Aansluitplicht voor gas

Netbeheerders zijn niet langer verplicht om nieuwbouw aan te sluiten op het aardgasnet. Dit staat in de Wet voortgang energietransitie (VET).

Op zoek naar
uw EAN-code

Iedere gas- en elektriciteitsaansluiting heeft een eigen EAN-code (European Article Number). Dit is een uniek getal van 18 cijfers.

Gaat u verhuizen? Of stapt u over naar een andere leverancier? Dan heeft uw leverancier uw EAN-code nodig. Zoek uw code op met uw postcode en huisnummer op www.eancodeboek.nl. U kunt de code ook vinden op de laatste jaar- of eindfactuur van uw energieleverancier.

Wat is een
extra meetpunt?

Een extra meetpunt maakt het mogelijk om op één aansluiting meerdere energieleveranciers te contracteren. Hiervoor plaatsen wij een tweede elektriciteitsmeter op de bestaande aansluiting. Dit heet ook wel een ‘secundair allocatiepunt’.

Secundair allocatiepunt aanvragen

Openbare verlichting

Stedin zorgt samen met de Zeeuwse gemeenten voor de openbare verlichting. Wij zijn verantwoordelijk voor de lichtmastaansluitingen en de ondergrondse bekabeling.

Wat is een A1-aansluiting?

Heeft een organisatie of bedrijf veel kleinverbruiksaansluitingen? Dan noemen wij dit een A1-aansluiting. Een A1-aansluiting valt administratief gezien onder grootverbruik.